Druk bestaan? Werk, gezin en andere verplichtingen, maar toch graag naar buiten om avonturen te beleven. Arme student en niet de middelen om verre reizen te maken? Of gewoon elk vrij moment aangrijpen om buiten iets te beleven. Voor zulke mensen is een micro adventure een goede oplossing. Er zijn niet echt scherpe definities voor een micro adventure. Het avontuur kan een paar uur duren maar ook een paar dagen. Centraal staat: genieten van de natuur en de beleving van een activiteit, bij voorkeur in onbekend terrein. Maar wel dicht bij huis.

Bij Zelan hebben we veel ervaring met zulke korte maar krachtige acties. Veel van onze verkenningstochten, naar nieuwe hikes, onbekende rotsen of die ene grot die misschien wel interessant is, zijn niet anders dan micro adventures.

We leveren vaak maatwerk, maar hieronder beschrijven we een aantal kan en klare opties. De informatie is summier, het moet wel een avontuur blijven natuurlijk. En we geven ook niet al onze geheimen prijs.

Westerschelde zeehonden safari Westerschelde

Vanaf de kaai van Waarde vertrekken we met afgaand water per kajak richting de grote zandplaat tussen Waarde en Walsoorden. Op de plaat picknicken of barbecueën en misschien nog aangevuld met ingrediënten die ter plaatse groeien. Na afloop varen we weer terug naar de wal en met een beetje geluk zien we nog een zeehond.

Actie: Kajakken, adventure cooking
Locatie: Waarde (Zeeland) 
Duur: 3 uur  
Kosten: € 35,00 pp (10-20 personen)

 

Spuikanaal expeditie
Klimmen met een touwladder uit de kajak.

Twee kilometer kajakken. Dan vanuit de kajak 12 meter naar boven klimmen met een touwladder, daarna abseilen naar het droge. 

Actie: Kajakken, klimmen, abseilen
Locatie: Rilland
Duur: 2 uur
Kosten: € 35,00 (10-20 personen)

 

 

Mogelijkheden Ardennen  

Expeditie PouHou  Avontuurlijke tocht omgeving La Roche-en-Ardenne

In de buurt van La Roche-en-Ardenne is een prachtige vallei met een beekje en verschillend beverdammen en een rots. Het doel is met gps en kaart deze rots te vinden. Daar aangekomen worden de klimmaterialen tevoorschijn gehaald om te klimmen en te abseilen. Na het klimmen volgen we een klein beekje omhoog zodat we op de hoogvlakte komen en met een omtrekkende beweging komen we weer bij het beginpunt. Deze tocht is heel goed uit te breiden tot een dag vullend programma met een kajaktocht en een mountainbike tocht. 

Actie: Gps, Hike, klimmen, abseilen 
Locatie: Omgeving La Roche  
Duur: 4 uur  
Kosten: € 39,50 (10-20 personen)

Rondje Anseremme Via Ferrata Pont-a-Lesse

Start in Anseremme met een avontuurlijke mountainbike tocht langs de Maas. We steken over naar de Lesse Vallei en komen aan bij Pont-a-Lesse. Daar stappen we in de via ferrata die eindigt met een abseil van 20 meter. Vanaf hier een mooie hike naar Gare gendron voor een kajak afvaart van de Lesse tot aan Anseremme. Tip: Deze actie is het mooiste in voor of naseizoen.  

Actie: Mountainbiken, via ferrata, abseilen, hike, kajakken
Locatie: Anseremme 
Duur: 6-8 uur 
Kosten: € 65,00 (10-20 personen)