Een dagje ontspanning en avontuur in de rotsen? Laat u gidsen door de mooiste routes die de Ardennen te bieden hebben. Veel leren en technieken trainen of alleen gaan voor de beleving. We bespreken vooraf uw wensen zodat we een programma op maat kunnen aanbieden. Klimmen in combinatie met een mooie wandeling, mountainbike tocht, kajak afvaart of speleo avontuur zijn ook mogelijk.

Mail of bel voor een offerte. 

 

Ook in de winter of in het najaar zijn er genoeg avonturen te beleven in de rotsen van de Ardennen. Alle foto's op deze pagina zijn genomen tussen oktober en februari. 

Klimmen in Corphalie op 27 december. Het ijs dreef in de Maas maar met de zon op de rots was het prima te doen. 

Hieronder: 25 januari in Freyr uitklimmen in la familiale. Bij onzekere naklimmers is de standplaats verlengen wel handig voor de communicatie. Op de volgende foto is de intimiderende instap van de 'pastorale' in Sy te zien. Het is aan te bevelen om ergens een cammetje te plaatsen omdat de eerste haak wel heel erg hoog zit. Wel een uitdagend gebied voor goede sportklimmers die eens willen proeven aan buiten klimmen. Ook geschikt voor klimmers die hun nuts en cams eens willen uittesten. Daaronder een foto van een klimmer boven in de 'niche' ook in Sy deze klassieker is wat eenvoudiger maar een leuke route om kennis te maken met klimmen in barsten en schoorstenen. Een beetje vergelijkbaar met 'la belle Helene' in Hotton, maar iets makkelijker. Verder nog een foto na een mooie dag klimmen boven op 'dalles des autrichiens in Dave, bovenste gedeelte van de via ferrata in Pont-a-Lesse en een vrije abseil in Bomal. Helaas is dat gebiedje gesloten momenteel. 

In bijna alle gebieden in de Ardennen heb ik ervaring zowel in de zomer als in de winter, dus ga gerust een keer mee om dat ook te ervaren. 

 

Avontuur in de Ardennen