Cursus outdoor voorklimmen single+multipitch Ecrins

De uitgebreide variant van onze outdoor voorklimcursus. In 5 dagen worden niet alleen alle technieken aangeleerd die nodig zijn om veilig buiten te klimmen. Er is ook aandacht voor efficiënt klimmen, oriëntatie en logistiek. Er zijn in de Ardennen best een paar massieven waar twee of soms meerdere touwlengtes kunnen worden geklommen zoals: Freyr, Yvoir en Beez. Voor de echte multipitch beleving is het noodzakelijk om wat verder op te kijken. Zodat behalve het aanleren van de technieken ook echt ervaren wordt wat het is om een route van 400 meter lengte te klimmen. Voor de cursus hebben we de Ecrins als uitvalsbasis gekozen. Hier zijn honderden behaakte routes te vinden. Het weer is meestal prima in de zomer en bij slecht weer bestaat de mogelijkheid om wat af te zakken richting Briancon of dal het van de Durance. 

Na het voldoende afsluiten van deze cursus krijg je een welverdiend klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen.

 

In voorjaar en zomer 2019 organiseert Zelan alleen cursussen op aanvraag. Meld je aan met je klimvrienden en we plannen samen een moment. Dit kan al vanaf 2 personen! 

Cursus info

Datum: In overleg

Prijs: Op aanvraag

Locatie: Aillefroide, la Berarde of st Crepin

Inschrijven 

Instroomeis: KVB indoor voorklimmen of aantoonbare ervaring met voorklimmen. Voor mensen die de cursus outdoor voorklimmen single pitch hebben gedaan is het ook een mooie cursus, met extra herhaling in een super mooie omgeving.

 

Programma

Briefing:

Dag 1: Briefing cursus, kennismaking, voorklimmen in rots, ombouwen

Dag 2: Herhalen dag 1, terug trekken uit de rots, abseilen

Dag 3: standplaatsbouw, twee touwlengtes klimmen.

Dag 4: Multipitch klimmen en abseilen, takel bouwen.

Dag 5. Lange route klimmen (400 meter) Zelf topo lezen, aanlopen, klimmen, toetsing.