Druk bestaan? Werk, gezin en andere verplichtingen, maar toch graag naar buiten om avonturen te beleven. Arme student en niet de middelen om verre reizen te maken? Of gewoon elk vrij moment aangrijpen om buiten iets te beleven. Voor zulke mensen is een micro adventure een goede oplossing. Er zijn niet echt scherpe definities voor een micro adventure. Het avontuur kan een paar uur duren maar ook een paar dagen. Centraal staat: genieten van de natuur en de beleving van een activiteit, bij voorkeur in onbekend terrein. Maar wel dicht bij huis.

Bij Zelan hebben we veel ervaring met zulke korte maar krachtige acties. Veel van onze verkenningstochten, naar nieuwe hikes, onbekende rotsen of die ene grot die misschien wel interessant is, zijn niet anders dan micro adventures.

We leveren vaak maatwerk, maar hieronder beschrijven we een aantal kan en klare opties. De informatie is summier, het moet wel een avontuur blijven natuurlijk. En we geven ook niet al onze geheimen prijs.

Westerschelde zeehonden safari Westerschelde

Vanaf de kaai van Waarde vertrekken we met afgaand water per kajak richting de grote zandplaat tussen Waarde en Walsoorden. Op de plaat picknicken of barbecueën en misschien nog aangevuld met ingrediënten die ter plaatse groeien. Na afloop varen we weer terug naar de wal en met een beetje geluk zien we nog een zeehond.

Actie: Kajakken, adventure cooking
Locatie: Waarde (Zeeland) 
Duur: 3 uur  
Kosten: € 35,00 pp (10-20 personen)

 

Spuikanaal expeditie
Klimmen met een touwladder uit de kajak.

Twee kilometer kajakken. Dan vanuit de kajak 12 meter naar boven klimmen met een touwladder, daarna abseilen naar het droge. 

Actie: Kajakken, klimmen, abseilen
Locatie: Rilland
Duur: 2 uur
Kosten: € 35,00 (10-20 personen)

 

 

Mogelijkheden Ardennen  

Expeditie PouHou  Avontuurlijke tocht omgeving La Roche-en-Ardenne

In de buurt van La Roche-en-Ardenne is een prachtige vallei met een beekje en verschillend beverdammen en een rots. Het doel is met gps en kaart deze rots te vinden. Daar aangekomen worden de klimmaterialen tevoorschijn gehaald om te klimmen en te abseilen. Na het klimmen volgen we een klein beekje omhoog zodat we op de hoogvlakte komen en met een omtrekkende beweging komen we weer bij het beginpunt. Deze tocht is heel goed uit te breiden tot een dag vullend programma met een kajaktocht en een mountainbike tocht. 

Actie: Gps, Hike, klimmen, abseilen 
Locatie: Omgeving La Roche  
Duur: 4 uur  
Kosten: € 39,50 (10-20 personen)

Rondje Anseremme Via Ferrata Pont-a-Lesse

Start in Anseremme met een avontuurlijke mountainbike tocht langs de Maas. We steken over naar de Lesse Vallei en komen aan bij Pont-a-Lesse. Daar stappen we in de via ferrata die eindigt met een abseil van 20 meter. Vanaf hier een mooie hike naar Gare gendron voor een kajak afvaart van de Lesse tot aan Anseremme. Tip: Deze actie is het mooiste in voor of naseizoen.  

Actie: Mountainbiken, via ferrata, abseilen, hike, kajakken
Locatie: Anseremme 
Duur: 6-8 uur 
Kosten: € 65,00 (10-20 personen)

 

Hoe avontuurlijk is het als je vooraf al precies weet wat je gaat doen?

Een outdooractiviteit kan spannend en grensverleggend zijn, maar echt avontuurlijk wordt het natuurlijk pas wanneer je van tevoren niet weet wat je te wachten staat!

Zelan Outdoor heeft een nieuw concept: Running Wild. Geef ons een datum, budget en een korte beschrijving van jezelf, dan zorgen wij voor een paklijst, locatie (ontvang je beide 1 week van tevoren) en een onverwacht actief avontuur verzorgd door onze gidsen.

Hoe zo'n avontuur er precies uit ziet vertellen we uiteraard niet, maar verwacht minimaal 12 uur actie, onverwachte ontmoetingen, opdrachten, originele verplaatsingen en grensverleggende activiteiten. Verwacht bij meerdaagse avonturen ook een doorlopend programma met niet heel veel nachtrust...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beleef de natuur vanuit een kano in het prachtige meren gebied van Nationalpark Müritz, in Noord-Duitsland. Behalve kanoën staat er een hike op het programma, wild spotten, eten uit de natuur, wild bbq en nog veel meer. Overnachtingen zijn in de buitenlucht onder een tarp of onder de sterren. De kosten zijn exclusief heen en terug reis.

Informatie

Datum: 16 juni 20:00 tot 19 juni 16:00

Kosten: € 350,00

Locatie: Im dörp, Krümmel

Programma:

16 juni

20:00 briefing programma

20:30 kampvuur

17 juni

- Korte introductie kanovaren

- Kano tocht

- bivak

- wild spotten

18 juni

- Bosprogramma: hout hakken, eetbare planten zoeken, vissen

- Wild goulash op vuur

- Kanotocht

- bivak

- avontuurlijke bbq

19 juni

- hike

- evalueren op terras om 15:00

 

Voor aanmelden of meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

3e Klimtrip naar de Calanques

Na geslaagde edities van de 2017 en 2018 organiseren we ook in 2019 een klimreis naar de Calanques!

Klimmen in de winter aan de middellandse zee? 15-20 graden in Maart! Ga mee met de klimtrip van Zelan outdoor. Lange multipitches op ruwe kalk, spannend traverseren over het water of lekker sportklimmen uit de wind en in de zon. Het is mogelijk op twee uur vliegen en een uurtje rijden. Of een nachtje de route du soleil afzakken. 

Behalve de heen en terugreis wordt alles verzorgd. Overnachting, eten en drinken, vervoer ter plaatse, topo`s, kaarten, tochtenplanning en eventueel klimmateriaal. Begeleiding door gecertificeerde Nederlandse kliminstructeurs.

Data: 23-30 maart 2018

Klimervaring: Klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen of ruime ervaring met buiten klimmen.

Kosten: € 495,00

Inschrijven kan hier

Voor verdere informatie: info @ zelanoutdoor.nl

 

 

 

 

 

 

 

Vijf dagen klimmen in een schitterend gebied in de Franse Pyreneeën. De Ariëge is voor veel Nederlanders misschien bekend van de kajakafvaart of andere watersportactiviteiten. Er zijn echter ook enorm veel mogelijkheden om te klimmen. Van single pitch sportklimmen of boulderen tot multipitches van meer dan 800meter! Voor elk wat wils dus. 

We overnachten in een mooie gite waar elke ochtend het ontbijt klaar staat. Elke dag kiezen we op basis van het weer en de conditie van de groep een gebied uit en een aantal mooie routes. Na een dag genieten en een beetje afzien op de rots staat er `s avonds een dinner klaar. En kan er na afloop nog een biertje gedaan worden aan de bar of bij de haard. 

Behalve de heen en terugreis wordt alles verzorgd. Overnachting, eten en drinken, vervoer ter plaatse, topo`s, kaarten, tochtenplanning en eventueel klimmateriaal. Begeleiding door gecertificeerde Nederlandse kliminstructeurs. Het is mogelijk om mee heen en weer te rijden vanuit NL. 

Goed weer garantie!. Goed weer kunnen we natuurlijk niet garanderen, maar als het in de Pyreneeën slecht weer dreigt te worden wijken we uit naar andere oorden. Bijvoorbeeld de Verdon of de Calanques.  

 

 

Data: 21-26 oktober

Klimniveau: Klimvaardigheidsbewijs OV multipitch of vergelijkbare ervaring en 5c buiten kunnen voorklimmen is wel handig. 

Kosten: € 695,00 

inschrijven kan al per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Vrijgezellenfeest met Zelan outdoor in de ArdennenEen keer wat anders dan rondrennen in een konijnenpak of kroegentocht. Voor een sportief aangelegde vrijgezel hebben wij avontuurlijke programma's. Dat kan zowel in Zeeland als in de Ardennen. Een overnachting erbij is geen probleem, onder de sterren slapen en een biertje drinken bij het kampvuur? Of een luxe villa met sauna en zwembad?  allemaal geen probleem.

Wij denken altijd mee met de organisatoren hoe we een persoonlijke uitdaging kunnen creëren voor de vrijgezel. Daarin zijn we altijd erg creatief. Al onze vrijgezellenfeesten zijn maatwerk we hebben hier dan ook geen standaard programma`s. Om inspiratie op te doen hebben we hieronder een aantal foto`s van vrijgezellenfeesten die we in het verleden hebben georganiseerd.

 

Ardennen

 Vrijgezellenfeest in de Ardennen

Bij een rivercross is er altijd eentje de sjaak!

Avontuurlijk en actief vrijgezellenfeest in de Ardennen, Groepsfoto

Groepsfoto na een geslaagd vrijgezellenfeest.

Nachtelijke rivieroversteek voor de vrijgezel.

Waan je Bear Grylls. Deze vrijgezel heeft net een nachtelijke rivier oversteek achter de rug.

Abseilen met vrijgezellenfeest in de Ardennen

Avontuurlijke vrije abseil.