De Pijler is uitermate geschikt voor spannende ervaring met collega`s, vrienden of familie. 

 

Groene route

 

De groene route is de meest laagdrempelige activiteit. Het is een via ferrata die helemaal om de Pijler heen voert. Deze activiteit is voor jong en oud geschikt en daarom erg geschikt voor een familie activiteit.

 

De expeditie

 

Na eerst de groene route te hebben gedaan, volgt er nu een klim omhoog naar het zadel van de Pijler. Er zijn twee routes omhoog, de ene route slingert via een echte route omhoog, het voordeel is dat er onderweg uitgerust kan worden op vier verschillende plateautjes. Het is ook mogelijk om een lange ladder te nemen, dit is eenvoudiger klimmen maar er is behalve uitrusten in de klimgordel geen plateau om de armen even te laten herstellen. Het zadel is ongeveer 16 meter hoog en van deze hoogte zal er worden geabseild. Het is erg inspirerend om collega`s hun grenzen te zien overwinnen. Als bedrijfsuitje is deze activiteit een aanrader. 

 

De expeditie plus

 

Vanaf het zadel loopt nog een route omhoog naar het gedeelte met de 35 meter diepe schachten naar de bodem van de Pijler, die ver onder het zeeniveau ligt. De route voert langs deze schachten zodat de deelnemers een blik in deze zwarte gaten kunnen werpen. Dan volgt er een vrije abseil over de kop van de Pijler. Deze activiteit vergt veel van de mentale weerbaarheid van de deelnemers erg geschikt om te kijken uit welk hout je vrienden gesneden zijn. Een aanrader voor vriendengroepen of vrijgezellenfeesten. 

De schacht! 

Na een warming up op de groene route en de klim naar de top van de Pijler volgt er een 35 meter lange abseil naar de bodem van de Pijler. We bevinden ons nu 5-8 meter onder het water oppervlakte. Na een korte drink pauze wordt de klim naar boven weer ondernomen dit is een fysieke uitdaging. De 35 meter moeten namelijk op eigen spierkracht naar boven geklommen worden eerst met een stalen ladder, maar de laatste 15 meter met een speleoladder. Mochten de armen te verzuurd zijn om verder te klimmen, kunnen onze ervaren instructeurs je verder omhoog takelen. Het toetje is een vrije abseil over de achterkant van de Pijler.