Voor scholen zijn er verschillende uitdagende programma`s op de Pijler. Welk programma er ook gekozen wordt, elk avontuur start met een oversteek per trekschuit, dus de handen moeten uit de mouwen! Na een tocht over een stukje Grevelingenmeer van ongeveer 150 meter zijn er verschillende mogelijkheden. 

Groene route

De groene route is de meest laagdrempelige activiteit. Het is een via ferrata die helemaal om de Pijler heen voert. Omdat het een traverse is blijf je altijd dicht boven het water al is dat voor veel leerlingen en docenten al uitdagend genoeg. Het is meestal voor vlotte leerlingen mogelijk om nog een rondje te doen. In overleg kan er een samenwerkingsopdracht gekoppeld worden aan deze activiteit. 

De expeditie

Na eerst de groene route te hebben gedaan, volgt er nu een klim omhoog naar het zadel van de Pijler. Er zijn twee routes omhoog, de ene route slingert via een echte route omhoog, het voordeel is dat er onderweg uitgerust kan worden op vier verschillende plateautjes. Het is ook mogelijk om een lange ladder te nemen, dit is eenvoudiger klimmen maar er is behalve uitrusten in de klimgordel geen plateau om de armen even te laten herstellen. Het zadel is ongeveer 16 meter hoog en van deze hoogte zal er worden geabseild. De abseil is voor veel leerlingen een enorme overwinning. 

De expeditie plus

Vanaf het zadel loopt nog een route omhoog naar het gedeelte met de 35 meter diepe schachten naar de bodem van de Pijler, die ver onder het zeeniveau ligt. De route voert langs deze schachten zodat de deelnemers een blik in deze zwarte gaten kunnen werpen. Dan volgt er een vrije abseil over de kop van de Pijler. 

 

* Pagina in aanbouw mail of bel voor meer informatie