De Pijler is uitermate geschikt voor spannende ervaring met collega`s, vrienden of familie. 

 

Groene route

 

De groene route is de meest laagdrempelige activiteit. Het is een via ferrata die helemaal om de Pijler heen voert. Deze activiteit is voor jong en oud geschikt en daarom erg geschikt voor een familie activiteit.

 

De expeditie

 

Na eerst de groene route te hebben gedaan, volgt er nu een klim omhoog naar het zadel van de Pijler. Er zijn twee routes omhoog, de ene route slingert via een echte route omhoog, het voordeel is dat er onderweg uitgerust kan worden op vier verschillende plateautjes. Het is ook mogelijk om een lange ladder te nemen, dit is eenvoudiger klimmen maar er is behalve uitrusten in de klimgordel geen plateau om de armen even te laten herstellen. Het zadel is ongeveer 16 meter hoog en van deze hoogte zal er worden geabseild. Het is erg inspirerend om collega`s hun grenzen te zien overwinnen. Als bedrijfsuitje is deze activiteit een aanrader. 

 

De expeditie plus

 

Vanaf het zadel loopt nog een route omhoog naar het gedeelte met de 35 meter diepe schachten naar de bodem van de Pijler, die ver onder het zeeniveau ligt. De route voert langs deze schachten zodat de deelnemers een blik in deze zwarte gaten kunnen werpen. Dan volgt er een vrije abseil over de kop van de Pijler. Deze activiteit vergt veel van de mentale weerbaarheid van de deelnemers erg geschikt om te kijken uit welk hout je vrienden gesneden zijn. Een aanrader voor vriendengroepen of vrijgezellenfeesten. 

De schacht! 

Na een warming up op de groene route en de klim naar de top van de Pijler volgt er een 35 meter lange abseil naar de bodem van de Pijler. We bevinden ons nu 5-8 meter onder het water oppervlakte. Na een korte drink pauze wordt de klim naar boven weer ondernomen dit is een fysieke uitdaging. De 35 meter moeten namelijk op eigen spierkracht naar boven geklommen worden eerst met een stalen ladder, maar de laatste 15 meter met een speleoladder. Mochten de armen te verzuurd zijn om verder te klimmen, kunnen onze ervaren instructeurs je verder omhoog takelen. Het toetje is een vrije abseil over de achterkant van de Pijler. 

 

Voor scholen zijn er verschillende uitdagende programma`s op de Pijler. Welk programma er ook gekozen wordt, elk avontuur start met een oversteek per trekschuit, dus de handen moeten uit de mouwen! Na een tocht over een stukje Grevelingenmeer van ongeveer 150 meter zijn er verschillende mogelijkheden. 

Groene route

De groene route is de meest laagdrempelige activiteit. Het is een via ferrata die helemaal om de Pijler heen voert. Omdat het een traverse is blijf je altijd dicht boven het water al is dat voor veel leerlingen en docenten al uitdagend genoeg. Het is meestal voor vlotte leerlingen mogelijk om nog een rondje te doen. In overleg kan er een samenwerkingsopdracht gekoppeld worden aan deze activiteit. 

De expeditie

Na eerst de groene route te hebben gedaan, volgt er nu een klim omhoog naar het zadel van de Pijler. Er zijn twee routes omhoog, de ene route slingert via een echte route omhoog, het voordeel is dat er onderweg uitgerust kan worden op vier verschillende plateautjes. Het is ook mogelijk om een lange ladder te nemen, dit is eenvoudiger klimmen maar er is behalve uitrusten in de klimgordel geen plateau om de armen even te laten herstellen. Het zadel is ongeveer 16 meter hoog en van deze hoogte zal er worden geabseild. De abseil is voor veel leerlingen een enorme overwinning. 

De expeditie plus

Vanaf het zadel loopt nog een route omhoog naar het gedeelte met de 35 meter diepe schachten naar de bodem van de Pijler, die ver onder het zeeniveau ligt. De route voert langs deze schachten zodat de deelnemers een blik in deze zwarte gaten kunnen werpen. Dan volgt er een vrije abseil over de kop van de Pijler. 

 

* Pagina in aanbouw mail of bel voor meer informatie 

 

 

 

 

In 2018 gaat Zelan Outdoor samen met Zeeland Buitenland de Pijler exploiteren. De Pijler bij Neeltje Jans is een unieke locatie om te klimmen in Nederland. De tocht er heen met een trekschuit de wind en het water zorgen ervoor dat het altijd aanvoelt als een avontuur. De Pijler heeft verschillende via ferrata`s en er zijn ook mogelijkheden om te sportklimmen.  Komende jaren zullen zowel de via ferrata`s als de sportklimmogelijkheden uitgebreid worden. 

Het is mogelijk om de pijler te boeken als groep voor verschillende activiteiten. Via ferrata of klettersteige, abseilen en of sportklimmen. Tijdens de mei vakantie en de zomervakantie is de pijler een aantal dagen open voor dagrecreatie. Er zijn dan dagelijks 3 of 4 momenten voor een activiteit op de Pijler. 

Hieronder staan de links naar informatie van verschillende activiteiten. 

 

Scholen

Groepen

Vakantieprogramma

Sportklimmen 

Cursussen