Spectaculaire start van uw evenement of een originele opening van een nieuw gebouw of locatie? Een abseil of tokkel op uw locatie zijn gegarandeerd een succes. Zelan Outdoor verzorgt tokkelbanen en abseils op locatie. Dit kan van een gebouw zijn vanuit een hoge boom, vanaf een kraan of in een grote sporthal.

Hoe gaat dat in zijn werk? Na het eerste contact zal Zelan altijd een bezichtiging van de locatie komen doen. Op basis van deze bezichtiging wordt een risicoanalyse gemaakt en een plan van aanpak geschreven. Deze is ook ter inzage voor de opdracht gever, vaak is dit noodzakelijk om de verzekering of beheerder te overtuigen.

Tokkel wordt ook wel geschreven als Toggle en is ook bekend onder de namen Zipline of Zip wire. Onze zuiderburen hebben het meestal over een 'deathride'

Kosten zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk hierbij aan: Hoogte, duur, aantal deelnemers, aantal opstellingen, beschikbaarheid van ankerpunten, afstand etc. Abseil op locatie is mogelijk vanaf € 500,00 Tokkel op locatie vanaf € 650,00.

 

Een paar voorbeelden van door Zelan gerealiseerde tokkelbanen op locatie.

Boogschieten is een leuke activiteit geschikt voor jong en oud. Een boogschietprogramma duurt gemiddeld 1 á 2 uur. Het programma begint over het algemeen met het aanleren van de techniek en eindigt met een competitie vorm of vrij schieten. Handboogschieten is een wat rustiger onderdeel en kan daardoor prima gebruikt worden als rustpunt in een inspannend programma. Wij kunnen onze handboogbaan ook op locatie aanbieden.

Geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. Wij beschikken over bogen met verschillende afmetingen en treksterktes, daardoor kan iedereen met de juiste boog schieten. Tijdens de clinic wordt er zo nodig eerst de boogtechniek uitgelegd, hierna is het tijd voor oefenen en als afsluiter zijn er vele soorten spelletjes of wedstrijd vormen mogelijk.

Wij kunnen op elke gewenste locatie onze boogschietbaan opzetten. Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vrijblijvend naar een offerte.

 

Archery tag

 

Ook wel bekend onder de naam Archery battle is een leuke variatie op paintball en het is niet vervuilend. Met een masker op ga je elkaar te lijf met pijl met stompe punt en boog. Wij hebben geen eigen terrein maar wel de materialen om dit aan te bieden. Op afgesloten terreinen een grote sporthal of paardenbak is dit prima aan te bieden.

Een hoogteparcours kan overal als er genoeg dikke bomen staan. Dit is een spannende activiteit met een hoog teambuildings gehalte. Gedeelten van het parcours kan als groep worden opgebouwd en daarna te bedwingen. Om het nog spannender te maken is het ook mogelijk om het parcours over water te spannen.Wanneer het boomparcours niet over geschikt water kan spannen maken we gebruik van klimgordels en klettersteigsets om de veiligheid te kunnen garanderen.

Overspanningen

Omdat we het iedere keer ter plaatse opbouwen is er heel veel variatie mogelijk hierdoor is het parcours ook eenvoudig aan de doelgroep aan te passen, van zeer spectaculair en moeilijk tot een simpele oversteek geschikt voor ieder kinderfeestje.

Ook in de hoogte van het parcours is eenvoudig te variëren. Het hoogte parcours is ook goed te combineren met een tokkel op het eind.

Enkele voorbeelden van ene mogelijke overspanning zijn:

  • Slackline
  • Apenbrug (2 touwen boven elkaar)
  • Indiana Jones brug
  • Hangbrug
  • Tonnen tunnel

Hoogteparcours prijzen

Geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. 

Duur: 2 - 2,5 uur

 

Wij bieden kajakken aan op de Oosterschelde, het Veerse Meer, de Ourthe en de Lesse. Ook kunnen we u, na overleg kajakken op een door u gewenste locatie aanbieden. Wij werken alleen met Sit on Top Rotomod kajaks. Deze dubbelwandige Kajaks blijven ook wanneer ze vol water staan drijven, bekijk hier onze Kajaks. Alle prijzen zijn inclusief BTW en het gebruik van zwemvesten en waterdichte bagage tonnen.

Kajakken op de Oosterschelde

Ontspannen kajaktocht op de oosterschelde met begeleiding.

Tweepersoons kajak (er kan eventueel een derde (kind) in het midden)

Duur: 3 uur

Minimaal deelname 6 personen

Kosten: € 15,00 p.p.

Kajakken op het Veerse Meer

Met een kajak ontspannen de mooie natuur van het Veerse Meer en het daarbij behorende krekengebied ontdekken of met een groep een gezellige dag op en aan het Veerse Meer recreëren. Met onze kajaks wordt je dag altijd een succes. Reserveer u één of twee persoonskajak Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kajakken in de Belgische Ardennen

Met een groep kajakvaren op de Ourthe of Lesse in de Belgische Ardennen eventueel in combinatie met andere activiteiten en desgewenst met vervoer. Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar de voorwaarden en mogelijkheden.
 
Kosten: € 20,00 p.p.*

*Bij enkel kajakken zonder vervoer en een minimaal deelname van 12 personen.
 

Klimmen is een van de specialismen van Zelan outdoor. Met een grote groep kennis maken met de rotsen, of individueel gegidst worden over mooie en avontuurlijke routes. Het is allemaal mogelijk. U wordt begeleid door gecertificeerde instructeurs (SKI3) en ervaren assistenten. Kijk hier voor ons cursus aanbod.

Rotsklimmen in de Ardennnen

De ultieme beleving van het klimmen is natuurlijk op de rotsen.
Voor groepen vanaf 10 personen bieden we rotsklimmen aan op één van de vele rotsmassieven in de Belgische Ardennen. Dit is mogelijk vanaf € 20,00 pp. 

Voor een wat langere activiteit is klimmen goed te combineren met bijvoorbeeld abseilen en of tokkelen.

Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vrijblijvend een offerte aan voor uw groep.

Boom of pilaarklimmen 

Met deze handige klimgrepen wordt iedere boom en pilaar beklimbaar. 

Iedere levende boom met een doorsnee vanaf 25 cm is geschikt voor deze activiteit. Afhankelijk van de betreffende boom is het mogelijk om een klimwand tot 12 meter te faciliteren. Uiteraard word de klimmer met de top rope techniek beveiligd.

De mobiele klimgrepen zijn ook prima te combineren met een tokkel of een boomparcours.

Maatwerk

Avontuurlijke dag in de rotsen. Wat u kunt verwachten? Mooie multipitch routes, onbekende rotsen met interessante aanloop, spectaculaire abseils, kortom, klimmen tot u moe bent of het donker wordt. Kosten € 150,00 voor maximaal 2 personen.

Initiatie rotsklimmen. Maak kennis met het klimmen in de rots en proef alvast aan het voorklimmen. 4-5 personen, prijs op aanvraag.  

Pilaar of boom klimmen kan al vanaf € 5,- pp afhankelijk van de locatie en de hoeveelheid deelnemers.

Onze slogan luidt niet voor niets origineel avontuurlijk, daarom bieden wij luchtbuks- en pistoolschieten een stuk avontuurlijker aan dan op de gemiddelde kermis of bazaar.

Het schieten gebeurt op een afstand van 6 meter met natuurlijk goed afgestelde wapens.

Materiaal

De luchtdrukwapens waar wij gebruik van maken zijn van het kwaliteitsmerk GAMO.

Targets

Bij het luchtbuksschieten maken we gebruik van verschillende targets:

  • Schietkaarten
  • Field targets met verschillende moeilijkheidsgraden
  • Tuimel kogelvanger

Luchtbuksschieten

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. 
Na een introductie met materiaal- en veiligheidsuitleg, kan er ingeschoten worden op de schietkaarten. 

Wanneer iedereen het gevoel te pakken heeft gaan we verder met field targets. Deze staan op verschillende plekken in een veilige omgeving opgesteld en kunnen in moeilijkheid variëren. 

Met behulp van de laser kan het doel nog sneller geraakt worden.

Duur 1-1,5 uur
 

Luchtdrukpistoolschieten

Nieuw in ons assortiment is luchtdrukpistoolschieten, een leuke variatie op het luchtbuksschieten, maar wel een stuk moeilijker. Pistoolschieten kan in combinatie met buksschieten worden aangeboden om zo een langer programma te creëren, maar kan ook prima op zichzelf gedaan worden.

Ook hier kunnen de deelnemers na een goede materiaal- en veiligheidsuitleg aan de slag met oefenen. Wanneer iedereen het onder de knie heeft, kunnen er verschillende spelvormen gespeeld worden met een grote variatie in mogelijk- en moeilijkheden.

Duur 1,1-5 uur per clinic, kosten zijn gelijk aan luchtbuksschieten.

Voor het combi-programma luchtbuks- en pistoolschieten geldt:

Duur 1,5-2 uur
 

 

Luchtbuksschieten op locatie

Wij kunnen op elke gewenste locatie onze buksschietbaan opzetten. Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vrijblijvend naar een offerte. Ideaal voor peroneelsfeesten, themadagen, fair of Koningsdag.

Mountainbiken in de Ardennen of in Zeeland? Bij ons kunt u terecht voor begeleide tochten of clinics. Als u zelf geen mountainbike heeft is dat geen probleem. Wij verhuren mountainbikes en toebehoren.

Mountainbikeclinics of begeleide moutainbike tochten desgewenst onder begeleiding van ex prof renner Patrick Tolhoek.

Wij verzorgen mountainbikeclinics op elke gewenste locatie in Nederland of de Ardennen. De inhoud van de clinic wordt in overleg vastgesteld.

Maximaal: 15 personen

Duur: ca. 2 uur.

Prijs: €  27,50 p.p. vanaf tien deelnemers excl. reiskosten

Locaties: oa. Westenschouwen, Inkelbos, Woensdrecht en Kortgene .

Mountainbikehuur

Merida big Seven met shimano deore groep en schijfremmen.

Prijs: €20,00 per fiets per dag. Klik hier voor de voorwaarden.

Mountainbike workshop Patrick Tolhoek

Workshop van 3,5 uur van ex-professional moutainbiker Patrick Tolhoek. Alle mountainbiketechnieken komen aan bod. Remmen, bochtenwerk, klimmen, afdalen, houding, etc.  

Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vrijblijvend een offerte aan.

Nieuw bij Zelan evenementen; raften, raften kan zowel in de noordzee branding als de vele wildwater rivieren die Europa rijk is. Raften kan met de juiste uitrusting het gehele jaar door gedaan worden.

Noordzee branding raften

Na kennismaken onder het genot van een bak koffie, is het tijd om, om te kleden, nadat iedereen in het neopreen is verpakt gaan we naar het strand. Hier volgen de helmen en zwemvesten en de instructie.

Wanneer alles duidelijk is krijgt iedereen een peddel en wordt het raft door de groep het water ingedragen. Onder orders van de instructeur gaat de groep de branding door om daar een mooie golf uit te kiezen om daar op terug richting strand te surfen.

Wanneer er vele golven bedwongen zijn en iedereen de armen begint te voelen is het tijd om terug te gaan, een lekkere douche te nemen en onder het genot van een hapje en een drankje nog eens lekker terug te kijken op deze fantastische activiteit.

Raften is een echte teambuildingsactiviteit, met veel spektakel. Het door de branding varen en de juiste golf pakken geeft keer op keer een enorme kik!

Als uitvals basis maken wij gebruik van het Noordzee strand te Westkapelle, maar is het voor u aantrekkelijker om op een andere locatie te raften, dan is dat na overleg ook mogelijk.

Duur: 3 uur

Minimaal deelname 6 personen

Kosten: € 60,00 p.p.

Rivier Raften

Europa kent vele mooie wild water rivieren, raften is dan ook bijna overal mogelijk. Bent u opzoek naar een betrekkelijke rustige groepsactiviteit of juist het ruigere werk. Raften versterkt altijd de teamgeest enorm!

Zelan biedt raften aan door heel Europa, raften is ook altijd mogelijk als onderdeel van een groter dag of week programma.
Een overnachting en vervoer naar de gewenste locatie behoord ook tot de mogelijkheden.

Informeer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen.

Wij bieden skateclinic's en skatelessen aan op locatie, maar natuurlijk kunnen wij ook de locatie verzorgen. Kies voor onze originele benadering en deskundige begeleiding door een KNSB gediplomeerd skate instructeur. 

De afgelopen jaren hebben wij mensen van 6 tot 75 jaar veilig begeleid bij het skaten. Zowel voor beginners als gevorderden kunnen we een uitdagend programma aanbieden. 

Globaal hebben we drie verschillende aspecten die in de clinics aan bod kunnen komen. 

- Skatevaardigheid en veiligheid 
Aandacht voor basis van het skaten zoals houding, remtechnieken en verkeersdeelname. Uiteraard verpakt in uitdagende oefenvormen. 
- Fun 
Streethockey, springen, miniramp etc. 
- Speed
Behendigheid, snelheid en techniek, wedstrijdvormen. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor één van deze aspecten.

Onze clinic prijzen zijn altijd inclusief skates en bescherming voor alle deelnemers.

Voor scholen

Deze clinic staan veiligheid en plezier centraal. In ruim een uur worden de meeste remtechnieken spelenderwijs aangeleerd. De inhoud wordt altijd aangepast aan het niveau van de leerlingen. Zodat elke groep maximale leerwinst en plezier beleeft.   

Maximaal: 30 personen

Begeleiding: Afhankelijk van het aantal deelnemers 1 of 2 instructeurs.

Kosten met 1 instructeur: € 145 exl. btw en reiskosten 

Zelan Outdoor geeft interessante kortingen bij afname van meerdere clinics!

Klik hier voor een filmpje.

Voor bedrijven

Begeleide toertocht of workshop basistechnieken een originele invulling voor uw bedrijfsuitje. 

Maximaal: 20 personen 

Begeleiding: 1 of 2 instructeurs

Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vrijblijvend een offerte aan.

Skatelessen

Beginnerscursus, privéles of opfriscursus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw wensen door. Wij stellen dan een groep samen van gelijk niveau en plannen een tijdstip en plaats voor de cursus.

Kosten:

Les: € 15 per les met minimale deelname van vier personen, vier lessen voor € 50

privéles: € 45 per uur

Materiaal

Zelan Outdoor heeft de complete uitruisting van het top skate merk Fila!
Zelan Outdoor werkt altijd met de beste materialen. Bij de skate lessen maken we gebruik van Fila skates en beschermmateriaal. De skates zijn traploos in maat verstelbaar waardoor iedereen altijd met passende skates aan de lessen deelneemt. Beschermmateriaal hebben we in vele maten hierdoor is er voor ieder een passende beschermset wat garant staat voor optimale bescherming. Ook de nieuwe Fila helmen zijn traploos in maat verstelbaar waardoor deze altijd goed aansluit op het hoofd en zo optimale bescherming biedt.

Vlotvaren is een leuke activiteit voor groepen van alle leeftijden. Vlotvaren is een echte teamwork activiteit, een vlot wordt door de gehele groep in elkaar geknoopt met touwen, waarna het te water gelaten kan worden voor een vlot race, een rivier afzakken of gewoon een stukje lekker dobberen. 

Wij bieden vlotvaren aan in de Belgische Ardennen; op de Lesse of de Ourthe, maar ook in Zeeland op het Veerse Meer. Ook bieden wij u de mogelijkheid na overleg om vlot te varen op een door u gewenste locatie.

Vlotvaren

Samen het vlot opbouwen na een korte instructie. Daarna lekker varen. Vlotrace, schatzoeken of andere spellen behoren tot de mogelijkheden.

Duur: 1,5 uur